Odla vitlök

Alltså min lottgranne.
Har ett fält av vitlök.
Nu funderar jag på att odla det.
Inte så här mycket men lite.
Jag fotar dom i kvällsljus och blir lite ivrig.
Så att jag nästan trampar ner dom...

Men hur gör man det bäst?
Det ska ju bara vara på en liten yta i lotten.
Har ni odlat vitlök? Hur gjorde ni?

Kram Hannis

12 kommentarer:

wintwig´s sa...

Jag försökte för några år sedan. Pillade ner lökklyftor bland mina amerikanska blåbär. Men det blev inget av dem. Tyvärr.

Melody and M.E sa...

Jag har odlat flera gånger! Superlätt!
Antingen chansar man och tar en vitlök från affären eller så köper man ett sättvitlök i plantskolan, jag har gjort båda och lyckats.
Plantera klyftorna där du vill ha vitlökarna, många eller få och så kommer de oftast upp snällt på våren för att skördas nästa sommar!
Lite tidigt än att sätta dem för risken är att de då kommer upp redan i höst! Oktober är nog lagom uppe hos dig!
kram M.E

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Fina foton. Jag har provat, satte klyftor i komposten, ena hörnet. Och det blev fina lökar, hela ugnsstekta är en delikatess.
Kramar/AM

~ Eva ~ sa...

Ingen aning, vet bara att jag blir alldeles som lyrisk av vitlöksdoft :)

Kramen Eva

Kia sa...

Jag tror det?? För något år sen växte det något i en av mina pallkragar och jag förstod inte vad det var?? Sen fick jag nån liten aning att jag satte ner något där....ev vitlök. Får prova igen.
Min potatis blev sådär, fick bara några eller flera men det var någon som ätit på de flesta.

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Jennica... sa...

Vilka vackra bilder!
Jag har aldrig odlat vitlök, men jag är ju en sann vitlöksälskare så det borde jag verkligen göra! Läste här ovan i kommentarerna att man bör sätta dem i oktober....ska nog göra det!
Kram!

LÁrt de Vivre sa...

Kan int ge nåra vitlökstips, för på lotten verkar de inte alls vilja som jag vill och jag förstår INTE varför. I helgen ska jag kolla på mina, men jag tror att de är katastrof....hmpf!!

Tack för den fina kommenteraen inne hos mig, den värmde extra

kram Kajsa

Mamma C sa...

Vi satt klyftor när vi gjorde detta. I år fick vi från gubbens jobbarkompis. Men den hade vi bara i stor kruka.
Kram Mamma C

Flower of Fame sa...

Jag sätter ner lite klyftor i jorden och sedan kommer de fint till nästa år. De tar inte så stor plats så jag brukar sätta det i ena änden av en planteringslåda. Så vackra bilder på vitlöken. Ha en fin kväll Kram Pernilla

Huset på Backavägen sa...

Vilka fina dagar du ser ut att ha haft i sommar. Härliga bilder och härliga minnen och vad roligt att du fått se så fina resultat från din lott!
Kram Anki

anettan sa...

Jag har inte odlat. Vad häftigt. Kram Anette

Therese sa...

Så vakkert! Like fint som gressløk før den blomstrer.

Jeg satt hvitløk forrige høst, men glemte å si ifra til mannen så han har røsker det opp som ugress. Jeg har lest at det er fint å plante de sammen med jordbær, de hjelper hverandre mot sykdommer tror jeg.

I dag har jeg fått en nyhet som er bedre enn all verdens penger. Jeg skal få være med på en forsking her i Norge hvor jeg skal få cellegift eller placebo medisin for sykdommen min. De som har fått cellegift før meg har blitt friske og kan begynne å leve livet sitt igjen. Tenk om jeg er så heldig. Jeg er så veldig veldig glad! Det er over 1000 søkere og 156 som fikk være med og den ene er meg!!